Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2016. február 22., hétfő

Lábbelik #6; Attila cipő

Újabb jó híreim vannak. Kettő is, lábbelikkel kapcsolatosak.
Az egyik; ősszel a Néprajzi Múzeumban lábbeli kiállítás fog nyílni, elképesztő anyaga van a világ minden tájáról. A másik; világversenyen díjazott fiatal cipészünk van, aki a témában már több aranyéremmel (nem kevesebb ezüst és bronz érem) rendelkezik. Ha valaki meglepődne nézze meg először a képeket (SNIPP Fotó), igazán meggyőző munkák, azután pedig a honlapját.

Kovács Attila Nagyváradon született 1968-ban cipész családban, tanulmányait ott, Nagyszalontán és Debrecenben végezte. Cipész, ortopéd cipész, 2001-től mester, a kézműves hagyományok folytatója.
Az első két képen "A CÍMERES" Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj". Barna antik színű, egyedileg kézzel festett férfi félcipő, különleges ráma és talp-varrással. A cipő szenzációja, hogy egy darab sík felületű borjúbőrből van elkészítve, nincs a felső részén sehol varrás illetve toldás. Talpőrébe faragott magyar címer, a sarkán intarziás minta és réz szegezés díszítés, amely a talpon is visszaköszön.


"ŐSZI LOMB" Aranyérem + Legjobb Női cipő "Best of -Különdíj". Vörös-barna színátmenetes, borjúbőrből készült női bokacipő. A felsőrész levél formájú alkatrészekből varrt, rajta az erezetek domborításos technikával készültek. Az egész cipő kézzel festett melyet az őszi lombok színei inspiráltak. A cipő sarka belül helyezkedik el, nem látszik, talpán faragott levélminta.


"PIRARUCU" Aranyérem + Legjobb Férfi cipő "Best of -Különdíj". Vörösbor színű férfi bokacsizma, fekete csatszíjjal rámán-varrott technológiával. A cipő érdekessége, hogy a legnagyobb édesvízi halfaj bőréből készült melynek neve Pirarucu, élőhelye az Amazonas folyó Dél-Amerikában.
Sorolhatnám még Attila szakmai elfoglaltságait, amelyet a legmagasabb szinteken tölt be (pl, Mestervizsga Bizottság elnöke és tagja), utána egyéb díjait, amelyet a népművészet területén ért el (pl. Magyar Kézműves Remek, Gránátalma Díj), de a legjobbnak tartom őt idézni. "Eddigi munkásságom során törekedtem mesterségem minden fortélyát megismerni, a megszerzett tudást továbbadni és ezt a jövőben is folytatni kívánom".
Messzemenően támogatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...