Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2016. február 26., péntek

A jelenségek látszólagos ok nélküli egybeesésről

Az Arnolfini-Kör művészei az Artézi Galériában

Az Arnolfini Archívumot Zsubori Ervin és felesége Horváth Ira hívta életre 1993-ban, mint családi alkotócsoportot, amely - mint azt akkor meghatározták - a különböző élet- és képzőművészeti ágakban kíván kreatív módon megmutatkozni önmaga, valamint szűkebb és tágabb környezete előtt.
A tágabb környezethez egyre többen tartozunk. Ezt az összetartozást  évek óta az Arnolfini Fesztiválokon celebráljuk. Tavasszal és néha ősszel is. Ezeken az összejöveteleken remek barátságok kötődtek, kreatív együttműködések jöttek létre. Egy ilyen nyári délutánon döntöttük el páran
2010-ben, hogy közös blogot indítunk, ahol megosztjuk egymással kultúrális élményeinket.

Sok minden történt azóta. Néha megnyitottuk egymás kiállítását, méltattuk egymás munkáit, közös könyveink is születtek.

Most kibújtunk barlangunkból s az Artézi Galéria meghívására kicsit megmutatjuk magunkat.
Mint képzőművészek. A képeket S. Nagy Katalin művészettörténész, szociológus rendezte egységbe.

Fotó: Hoffmann Tamás


















A kiállítást február 20-án Draskovich Edina nyitotta meg, kinek a Susanniconon sok remek kultúrtörténeti és irodalmi bejegyzést köszönhetünk. Turbuly Lilla költő, író, színházi kritikus barátunk, aki szintén felbukkant már virtuális lapjainkon, saját verseivel készült az estre. Ezalkalomból a Corn & Soda riportere is beszélgetett vele.

A koincidencia kifejezés események vagy jelenségek látszólagos ok nélküli egybeesését jelenti. Lehet, hogy a véletlen műve, hogy tagjai lettünk ennek az inspiráló társaságnak. Én szeretem a fatalizmus fogalmát, de ha a véletlené mégis, akkor nagy szerencsénk volt.

Március 12-én leszedés előtti közös beszélgetés zárja a tárlatot. A galéria nincs mindig nyitva, de a meghívón látható telefonszámon bejelentkezve megtekinthető az anyag.




3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...