Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. szeptember 19., hétfő

Zöld Pardon a Parton


Novák Péter műsorvezető becslése szerint 45 ezren voltunk vasárnap este a Műegyetem előtt azon a tüntetés-fesztiválon, amelynek zenészei és zöldbe öltözött közönsége a közeli Zöld Pardon
- egészen pontosan a legendás szabadtéri koncert- és bulihelyszín engedélyének meghosszabbítása - mellett demonstráltak. A Felső rakpart lezárt része valóban megtelt, sokan családostól jöttek (mi is), akár lehettünk is ennyien. Az ötórás műsorban - ahol az egyik legnagyobb közönség-kedvenc a ZP-ben nemrégiben garázdálkodó, iparitévé-felvételről beköszönő mosómedve volt - a tucatnyi fellépőnek inkább csak 15-30 perces ízelítőkre jutott ideje. A szimpatikus Vad Fruttik így is lényegében egy teljes értékű koncertet nyomott, s kitett magáért a Csík Zenekar és a 30Y is. A Quimby zsigerből vállalhatót nyújt, míg a többiek produkciója a korrekt zenei kiállástól a kínos odanemvalóságig terjedő skálán pozicionálható. A szünetekben bejátszott videoüzenetek szereplői közül csak Péterfy Bori tudta frappánsan megoldani a feladatot. Amúgy profin megszervezett, pergőn végigpörgetett buli volt; hogy mennyit ért valójában, pár napon belül kiderül.

1 megjegyzés:

  1. Engem mindenesetre bizakodó jó érzéssel töltött el a látvány a tévében, mennyi ember képes a kultúra ügyében generációs különbségek nélkül összefogni egy számukra fontos ügyért.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...