Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2010. október 2., szombat

Utolsó cseppig kifacsarva

A Magyar Narancs legújabb számát napok óta olvasom.
Címlapján a hétvégén Budapesten árvácskákat ültető Daniel Cohn-Bendit, az Európa Parlament egyik legautentikusabb politikusa, akivel remek beszélgetés olvasható a lapban.
Prímán megírt könyvmelléklet is van az eheti számban,
amelyben többek között Urfi Péter elmélkedik hosszan a könyvkiadók webes megjelenéséről, cikk olvasható a kis és nagy könyvkiadók helyzetéről és egy hosszú interjúban Paul Auster mesél írói kezdeteiről, mai példaképeiről.
A Földes Anna-interjú a várakozást édesítette meg a Germanwings tegnap esti utolsó járatára és még mindig nem jutottam a végére.
Jövő csütörtökig van időtök, hogy beszerezzétek.

4 megjegyzés:

  1. Szerettem a Mancsot, és pl. az Urfi-cikk és a Paul Auster-interjú miatt most is el fogom olvasni, de nálam most feketelistán vannak, mert néhány hete közöltek egy olyan "kritikát" Vári Györgytől Szabó T. Anna új kötetéről, ami méltatlan hangnemű, embertelen, és (jogászként úgy látom) a szerző személyiségi jogait messzemenően sértő írás.

    VálaszTörlés
  2. Elolvastam az általad említett cikket, utána lehet keresni a honlapjukon. Abban igazad van, hogy a hangnem brutális és emberbarátként én is inkább az építő mint a sárbanyomó kritika híve vagyok, de ha az idézetek pontosak, akkor azért lehet, hogy nem ez lesz Szabó T. Anna főműve.

    VálaszTörlés
  3. Meg lehet azt írni, sőt, meg is kell, hogy egy kötet nem jó (ahogy más is írta már ezt erről a kötetről), vagy a szerző nem jó irányba indult, de nem így. Mert ennek így semmi más célja nem látszik, mint hogy rúgjunk egy jó nagyot a szerzőbe.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...