Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. november 15., kedd

Gesztusok és gondolatok

Október 19-én nyílt három közgazdász végzettségű képzőművész közös kiállítása a Corvinus Egyetem Könyvtárában, melynek megnyitójáról itt is beszámoltunk. Most hogy a helyszín átadta magát Nagy Bernadette tárlatának, a képek lekerültek a falról, de nem bújtak el a nézőközönség elől, hanem Zsubori Ervin által fantasztikusan tipografált virtuális katalógusba rendeződve lapozgathatóvá váltak minden távoli hálózati szemlélődő számára is.

 A kiállítást Blahó András, a BCE világgazdasági tanszékének tanára nyitotta meg, aki bevezetőjében megosztja velünk kezdeti aggodalmait, alkalmas-e, tud-e ő kiállítást megnyitni és ha igen, mi a vörös fonal, ami a közgazdasági tanulmányokon kívül összeköti a három alkotót és mit is ad ez a tárlat a "laikus" szemlélőnek.
A művészet, a kultúra lényege a gondolatkeltés. Az élmény, amit a munkák látványa okoz bennünk. "... érdemes felvetni a kérdést, hogy személyünkben szabadok vagyunk-e, én szabad vagyok-e? És ha nem vagyok szabad, akkor mit szeretnék, hogy mi legyen a szabadság, milyen legyen az én szabadságom? Mit értsek szabadság alatt?"
Ilyen és hasonló gondolatok kergetőztek ott a könyvtárban.
Érdemes újraolvasni azoknak is, akik ott voltak és azoknak is, akik ilyenkor csak annyit mondanak mindig: én nem értek hozzá, de tetszik. 


Nagy Bernadett tárlatának megnyitója az Arnolfini Blogon olvasható.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...