Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2012. szeptember 25., kedd

Kováts Borbála elektrográfiái a Próféta Galériában

A Varrónő álma című kép az, ami 1996-ban végképp behúzott engem a Kováts Bori-univerzumba. 
Ez még xeroxos munka, a művész ma már kizárólag kompjuterrel dolgozik.
Legújabb tárlatán 2006-óta készült nyomatai láthatók.


Hogy milyen metamorfózison ment keresztül Kováts Borbála művészete a 1996-ban készült kép óta és milyen páratlan fantáziával és technikai tudással hajtja uralma alá a művész a kompjutert, annak október 3-ától november 5-ig lehetünk tanúi a Próféta Galériában.
( H-1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.)
  
Az 1990-es évek vége óta alkalmazom és fejlesztem azt a technikát, mellyel számítógépes munkáimat létrehozom.  A legkülönbözőbb digitális vagy digitalizált nyersanyagokból felületeket, struktúrákat, új formákat hozok létre. Célom a sokféle képi-grafikus minőség felhasználásával egyfajta integratív képi egység teremtése. A kialakított felület többnyire nonfiguratív. Azonban időről időre megjelennek benne felismerhető dolgok képei, melyek átalakításuk mértékétől függően más és más viszonyban vannak az integrált közeggel. Az évek során több képsorozat is kialakult, melyek egymástól eltérő módon közelítik meg ezt a problémát. A kiállítás egyfajta összegzése eddigi ilyen irányú kísérleteimnek - meséli Kováts Bori. 
A legkorábbi képek 2006-ban, a legújabbak az elmúlt hónapokban készültek.

A tárlat Jerovetz György művészettörténész beszédével nyílik október 3-án, szerdán 19 órakor.


A galériában október 26-án, 18 órai kezdettel Szubjektum, hely, emlékezés címmel Kováts Borbála munkái kapcsán pódiumbeszélgetés is lesz.

Néznivalók:
Kováts Bori megújult honlapja  és fotók a megnyitóról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...