Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2016. február 4., csütörtök

Belső napló

Tegnap este megnyílt Pál Csaba kiállítása a K. A. S. Galériában (Bartók Béla út 9. sz). Nevével először a mail art világában találkoztam. Innen elérhető több blogja is, amelyek tanúskodnak alkotói aktivitásáról. Tagja a Magyar Művészkönyv Alkotók Társaságának is, erről már szóltam.
Mostani kiállításának címe (Belső Napló) egy alkotói magatartás követését teszi lehetővé, erről szólt Dr. Szeifert Judit megnyitója is.

Felsorolnék beszédéből néhány fogalmat, amelyek elgondolkodásra késztettek. Napló: titkos és ösztönös, belső szükségszerűség, emléknyomatok. Hasonlóan érdekesek az alkotói folyamatra mutatók: vizuális jegyzetek, vázlatok, gondolatok gyors rögzítése, a kész művek rétegzettsége.

A kiállításban két posztamensen gazdag tartalommal egy vázlatkönyv és egy grafikai lap sorozat is tanúskodik arról a közvetlen gesztus-szerű  folyamatról, amelyekből végül a nagyobb alkotások kialakultak. A rétegzettség a technikai megoldásokban is megmutatkozik. A vizuális jegyzetek, napló bejegyzések a végső képeken számítógépes technikával készültek el. A harmadik kép (részlet) jól érzékelteti a végeredményt.
A mindennapok művészete az, amely követhető a kiállításon, köszönet érte az alkotónak. Nyitva február 29-ig.

2 megjegyzés:

  1. Pál Csaba az egyik legeredetibb, legizgalmasabb, legsokoldalúbb magyar képzőművész a kortárs magyar szcénában.
    Számtalan kiállítása, konstans jelenléte a nemzetközi művészkönyv és mail art hálózatban remek ívet mutat. Sosem ismétli magát, járja a maga útját, szuverén módon cikázik a technikák között, s választja ki biztos kézzel a legalkalmasabbat épp aktuális mondanivalójának kifejezésére. Munkácsy díjas alkotó. Jó újra és újra látni a munkáit!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm, üdv:csaba

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...