Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. április 19., kedd

A ma reggeli HVG-ből

Kigyulladt a barcelonai Sagrada Familia

 Tűz ütött ki a barcelonai Sagrada Familia templomban kedd délelőtt - közölték a helyi hatóságok, hozzátéve, hogy az épületből több ezer turistát kellett kimenekíteni. A lángokat feltehetően szándékos gyújtogatás okozta.
Fotó: AP
Joan Rigol, a Sagrada Familia Alapítvány elnöke a TV3 katalán televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy egy "zavart" férfit őrizetbe vettek a helyszínen, miután feltehetően ő okozta a tüzet az épületben.

A hatóságok szerint 3-4000 turistát menekítettek ki rövid idő alatt a templomból, miután észlelték a lángokat. A spanyol város önkormányzatának szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy a tűz végül kevésbé bizonyult súlyosnak, mint eredetileg gondolták.

A lángokban senki sem sérült meg. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy milyen károk keletkeztek az Antoni Gaudí által tervezett, és máig befejezetlenül álló templomépületben, ahol évente több millió látogató fordul meg.
Esküszöm, ártatlanok vagyunk!

1 megjegyzés:

  1. Zs., tudjuk,hogy olyan tüzes, égetnivaló menyecske vagy!

    A Nemzeti Múzeum előtt van egy fotókiállítás: Barcelona, Budapest, Brüsszel = Gaudi, Lechner, Horta párhuzamok. A Lechneres fotók homályosak, elnagyoltak, elkapkodottak. Sajnos.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...