Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. november 2., szerda

Design Hírek




















Az első képet csak hangulatkeltésnek szánom. Az egyik kedvenc eszközöm van rajta a Kalappróbáló készülék (1879). Igazán egyszerű, világos megoldás.

Rendszeres tájékoztatást kapok a FISE programjairól, csodálom, hogy eddig nem jutott eszembe közzétenni számotokra. Kiállítások, előadások egyéb foglalatosságok szerepelnek benne. Régebben szorosabb volt velük a kapcsolatom, néhány műsorban aktívan részt is vettem, sőt egyik tanítványommal közös könyvünk -Róth Ágnes - Torma László: Szattyán. Oktatási segédanyag bőrműveseknek. Százhalombatta, 2001.- bemutatója, rajzi anyagának kiállítása is itt volt. Budapest, V. ker. Kálmán Imre u. 16.



















Az apropó nem is a Design Hét műsora, hiszen ez már elmúlt -de ez is benne van még-, hanem a design helyek és műsorok új füzetének megjelenése. A 2011.8.30 - és 2012.01.30 közötti megmozdulásokat kiállításokat tartalmazza. Megtekinthető a FISE designdehol című oldalán. Igazán izgalmas, nemcsak tartalma miatt, hanem az oldal megoldása miatt is, csak türelem kell hozzá.

A másik közlendőmhöz is dukál a hangulatkeltés. Igaz nem valódi tandem, nem is ment át a gyakorlatba, valószínű azért, mert nem tudni ki irányítja, ki tartja az egyensúlyt. A mostaniak azért jobbak, mert elöl kormányoz a férfi, a nő pedig mögötte irányítja és mindketten hajtják.

A kérdést felvethetném a Tandem Kiadó férj-feleség házaspárjának is. Tőlük már mutattam kiadványt az egyik fotótörténetben, most a gombokról jelent meg egy. Nagyon kedvelem az Anno sorozatot, sok olyan érdekes témát dolgoznak fel rengeteg jó képpel, amelyek nagyon érdekesek, ámde általában kimaradnak a kiadók érdeklődési köréből. Több ismerősöm, családtagom kapott már példányt ajándékba tőlem, nekem éppen a kezem ügyében van a Képes Árjegyzék Kívánatra Bérmentesítve Megküldetik című. Egy találmányokról készültre régen fájt a fogam, de már elfogyott. Most újra kapható.

Végül egy meghívó! Ez most lesz november 5-én. Az előző kötetük előadással összekötött bemutatása. Prága ráadásul sokak kedvence, az egyik város Európában amelyet annak ellenére, hogy közel van, még nem láttam. Ideje behozni az elmaradást. Remélem a sorozat egyéb köteteit is árusítani fogják, közeleg a karácsony!

1 megjegyzés:

  1. Ez utóbbi kettő nagyon rokonszenvesnek tűnik! A könyv(ek) és az összejövetel is! Érdemes lenne összegyűjtögetni itt Sopronban is! Na, beilleszteni a hosszú távú tervekbe! :P

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...