Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. november 17., csütörtök

Ezúttal zene

Zsuzsa szeptember végi kollázs készítő játéka az unokáimmal és barátaival folytatódott a KKKK-ban.
Gábor-Nagy Nóra zongoraművész csodálatos módon vezette be az 5 és 9 év közötti csemetéket a zene világába (tudatosan kerülöm a jelzőket, a délelőtt hallottak alapján is ilyeneket kéne sorolni: tágas, varázslatos, különleges, áradó...).
Saját szívdobbanásukat hallgatták s annak ritmusától jutottak a pianinohoz, melyen egy elefánt s egy fülemüle veszekedését és kibékülését játszhatták el.
Meglepő volt, hogy gyerkőceink, a formák bátor alakítói otthonosan mozognak a hangok között is.

Hová lesz ez a kreativitás, önfeledt alkotási készség? Miért csak nagyon kevesek maradnak a képek és a zene öszetett, rejtélyes, boldog birodalmában felnövekedve? Az egyetemen tanítva szerencsére átélem, minden évfolyamban akad egy-kettő, aki visszatéríthető.

Legközelebb festeni fognak a kis KKKK-sok.

2 megjegyzés:

  1. A fotók és a leírás alapján igazi bensőséges műhelymunka lehetett ez a szeánsz is. Talán nem is sejtjük, mekkora jelentősége lehet az efféle eseményeknek egy gyerek későbbi sorsa szempontjából. Bár valószínűleg sejtjük.

    VálaszTörlés
  2. Nekem az anyaság legszebb része, hogy általa én is visszatérhettem a gyermekkori "összművészet" világába, hol festek, hol énekelek, hol bábozok, hol egy hangjáték szereplője vagyok, hát kinek van még ilyen érdekes élete?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...