Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2014. február 18., kedd

Fise Mese

 A bennem lévő gyermeki lélek, vagy a kisördög (?!) -lásd a képen- vett rá, hogy elmenjek Horváth Ildikó kiállításának megnyitójára.
A Turbuly Lillával közösen készített Talált szív c. kötet mellett, amelyről az előző bejegyzésben jelzett helyen érdekeseket lehet olvasni, a Méhes Károllyal együtt kiadott Mindig ez a Kitkat könyv illusztrációit állították ki.
Bevallom, engem a hírek szerinti installáció és szobrok vonzottak, hiszen a képeket nagyjából már ismertem.

A kiállítást Mascher Róbert DLA a FISE elnöke nyitotta meg kiemelve a munkák minőségét, amellyel az alkotó kiérdemelte a lehetőséget, hogy aránylag rövid idő elteltével újból bemutassa munkáit. A kérdésre minek köszönhetők a bábok szerepeltetése, egyszerű volt a válasz. A tárgyak és a kirakatban látható kis installációk oldják az egyoldalúságot. Világos. Az alkotó is ilyen, semmi kétség, az önazonosság a helyén van.

Felmerült egy másik kérdés, miből is vannak a szobor-bábok. Kiderült mindegyikben egy üveg rejtezik, rajtuk textil, papír, száradó gyurma, festék.
A színvonal magas, mind az illusztrációk, mind a bábok lélekmelegítőek. Ha túl sokat foglalkoztam az egyebekkel és nem az illusztrációkkal, annak csak egy érdemi oka van: meg kell venni a könyveket!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a szép szavakat, és köszönöm a cikket Torma Lacinak :))))))))

    VálaszTörlés
  2. Gratulálunk a kiállítónak és köszönjük a tudósítást!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...