Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2010. november 11., csütörtök

Aline, avagy beszéljünk csak a kreativitásról...

A szomszéd építész 12 éves ikerlányai meglehetősen eltérnek egymástól. Míg egyikük folyton variálja a frizuráit, a másiknak többnyire rövidre van vágva. A rövid hajú félénk, nem köszön senkinek, rossz tanuló és mikor kicsi volt, folyton sírva rohant haza, ha a többiek megbántották. A nővére ellenben összebarátkozott már mindenkivel a környéken. Ha kocsival befordulunk az utcába, odafut egy bokorhoz, letép róla egy "parkolócédulát" és benyújtja az ablakon.
Mindenféle kunsztokat tud biciklin, rolleren, artista egykerekűn és múltkor, mikor kinéztem az ablakon, komótosan körözve gyakorolta a mérleget görkorcsolyán. Tavaly nyáron napokig kempingezett a cimboráival egy szemeteszsákokból épített sátorban a domboldalon. Időnként sikerül testvérét is aktivizálni. Ilyenkor szálloda -és lakóházalaprajzokat rajzolnak az aszfaltra, majd berendezik igazi székekkel, babákkal és rollereznek a szobák között. Aktuális munkájukat sikerült még az eső előtt megörökíteni.




7 megjegyzés:

  1. Szenzációs ez az alaprajz! A Dogville jut róla eszembe, csak ennek pozitív a kisugárzása. Micsoda szomszédok!

    VálaszTörlés
  2. Ez arra emlékeztet, hogy gyerekoromban, ha a szomszédok kidobták egy új mosógép papírdobozát, mi a barátnőmmel berendeztük háznak a dobozt, belülről a falra rajzolva fel a "berendezést". Aztán, mikor már nagyon elrongyolódott, belebújtunk és a dombról legurultunk benne.

    VálaszTörlés
  3. A mi felfuvalkodott úri szomszédaink tiltakoztak az aszfaltrajzolás ellen, a gyerekzsivaj ellen, és a fák ellen, mert azok ősszel hullatták a leveleiket.
    Bár onnan már elköltöztünk, de azóta is minden gyereknek aszfaltkrétát veszek ajándékba és azt mondom nekik: menjetek, hangoskodjatok és rajzoljatok sok-sok fát!

    VálaszTörlés
  4. Látjátok ott a második képen, hogy a Hotel Eva 7 csillagos? Mint a mesében!

    VálaszTörlés
  5. Igen, a szomszédunknak felajánlották, hogy 1 millió euróért tölthet benne egy éjszakát.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...