Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. április 7., csütörtök

Mire jó egy blog...

Megalapítása óta rendszeres olvasója vagyok az Egy nap a városban elnevezésű blognak.
 Kezdettől fogva magával ragadott Magyarósi Csaba és Szűcs Ádám újságírók széles spektrumot befogó érdeklődési köre és élvezetes írói stílusa.
 Kompetenciával tematizálják Budapest építészeti sajátosságait, megbízható étteremtesztelők, rendszeres színházba-, mozibajárók, sokat utazó emberekként pedig széleslátókörű európaiak.
Csaba egy ideje rendszeresen tudósít egy lakóhelyéhez közel megismert hajléktalanról, akivel az idők során felelősségteljes kapcsolatba került.
András válása és munkahelyének elvesztése következtében került az utcára, ahol méltósággal küzdött nyomorult helyzete ellen. Mikor először utcai sátra, majd ő maga is eltűnt, a fiúk  egy menhelyen akadtak újra a nyomára. Továbbra is segítették, eleinte jó szóval, majd a blogon közzétett felhívással, amiben munkalehetőség után kutattak neki.
A blogot rendkívül sokan olvassák és néhányan hátborzongatóan alacsony nívón képesek kommentálni a cikkeket, amikre a fiúk minden alkalommal higgadtan és kultúráltan válaszolnak, András sorsa ezúttal azonban senkit nem késztetett  cinikus megjegyzésekre. Épp ellenkezőleg. Sokan mozdultak meg, organizáltak  állásinterjúkat a férfinak.
Csabáék kitartó odafigyelése folytán András visszatérése a társadalom vérkeringésébe úgy tűnik végre sikerülni fog.
A fenti történetet ma reggel személyesen is megosztották a magyar tévénézőkkel és nemzetközi internetszörfösökkel az RTL Klub Reggeli című műsorában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...