Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2014. február 12., szerda

Székelyhidi Zsolt: Űrbe! performansz-színházi adaptáció

az SPN Krú és a Harmadik Hang Háza előadásában február 16-án, 17-én, továbbá március 2-án, 3-án és 4-én a MÜSZI — Művelődési Szint közösségi alkotóközpontban (Bp., Blaha Lujza tér 1., Corvin Áruház, 3. emelet).
A 2009-ben alakult Harmadik Hang Háza búcsúperfor-manszára készül a MÜSZI - Művelődési Szint közösségi alkotóközpontban.

A Spanyolnátha íróival közösen szerkesztett Űrbe! című vizuális színházi-irodalmi est a ki- és elszakadás témáját járja körül. A Bársony Júlia vezette társulat alkotótevékenysége a különböző művészeti ágak innovatív összekapcsolásával, sajátos látványszínházi világával egyedi színfoltot képviselt az elmúlt években a hazai alternatív színjátszás palettáján.
A Székelyhidi Zsolt szövegeire épülő előadás a számítógépek, az internet és a virtualitás világába született, benne otthonosan mozgó fiatal generációk énképét kívánja szembesíteni a tradicionális, örökérvényű értékrenddel,
a hagyományos kommunikációt a virtuálissal.
 
Székelyhidi Zsolt: Bukó
Az ingerszegények az ingergazdagok társaságát keresik, mert övék az adrenalin, a szabadság, az elemek és valami mennyország.
Zuhanás és emelkedés, mint a mellkas, szabadesés egy percig, mint vércukorszint, szédületes vérnyomás.
Olyanok akartok lenni, mint a szikláról lezúgó szél, de csak szikláról lebukó emberek lehettek.

A kötetről nálunk itt olvashattok, Székelyhidi Zsolttal pedig itt beszélgetnek a Kortárs Online-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...